Einhell Connect

De FREELEXO robotmaaier gemakkelijk bedienen via de Smartphone-App

Dankzij de Bluetooth-functie biedt de FREELEXO robotmaaier individuele instelmogelijkheden die u eenvoudig en gemakkelijk kunt beheren vanaf uw smartphone via de app. Hierdoor kunt u de robotmaaier op ieder moment starten, vaste maaischema's instellen, statistieken bekijken en vele andere praktische instellingen beheren zodat ze voldoen aan uw eisen. Zo krijgt u vrijwel automatisch een perfect gazon en een goed onderhouden tuin.

Einhell Connect App

Download de Einhell Connect App

 

Handige bediening via de Smartphone-app

 • De robotmaaier is individueel instelbaar en programmeerbaar in de app. Voor het maaien van meerdere zones kunt u bijvoorbeeld de gewenste meters tot aan het startpunt invoeren en de procentuele weging instellen. Verder kunnen er meerdere maaischema's worden aangemaakt en toegevoegd en kunnen de regensensor en randmaaien worden geactiveerd.

 • Zodra er een nieuwe update beschikbaar is voor uw robotmaaier, kunt u eenvoudig de bijbehorende software downloaden. Nadat dit succesvoll is afgerond kunt u de update eenvoudig, via Bluetooth, overzetten naar uw robotmaaier.

 • Bij de apparaatinstellingen kunnen verschillende functies zoals de regensensor of randmaaien worden geactiveerd en gecontroleerd.

 • Nadat u verbinding heeft gemaakt met uw robotmaaier, kunt u de huidige status van de robotmaaier zien. Bovendien kunt u de robotmaaier nu opdrachten geven - bijv. maaien, stoppen of naar het laadstation laten gaan.

 • Indien u hulp of meer informatie nodig heeft over het opstarten van de robotmaaier, helpen wij u met video's en gedetailleerde instructies.

Hoe moet u de robotmaaier verbinden met de app?

Apparaat toevoegen
app for robotic lawn mowers

Voordat een apparaat kan worden toegevoegd, moet u zich eerst registreren. Dit kan via een normale registratie of via bestaande accounts bij Google of Facebook.

Vervolgens moet het apparaat worden toegevoegd. Na het toewijzen van een individuele apparaatnaam, kan de QR-code op het apparaat worden gescand of kan het serienummer van het artikel worden ingevoerd. Vervolgens moet de robotmaaier worden ingeschakeld en moet de Bluetooth van de smartphone worden geactiveerd. De robotmaaier verschijnt dan automatisch in de lijst met beschikbare apparaten. Het juiste apparaat moet worden geselecteerd en de pincode moet voor het tot stand brengen van de verbinding worden ingevoerd.

Verbinden
app for robotic lawn mowers

Nadat het apparaat is geselecteerd en de pincode is ingesteld, verschijnt een overzicht van de apparaten die aan het account zijn gekoppeld, waarmee u nu verbinding kunt maken. In de toekomst kunnen naast de robotmaaier ook andere Einhell-apparaten worden geïntegreerd.

Als u verbinding heeft gemaakt met een apparaat, kunt u de huidige status van dit apparaat zien. U kunt ook opdrachten geven aan de robotmaaier. Als u op overzichtspagina van de apparaten op de robotmaaier klikt, dan komt u op de hoofdpagina van het geselecteerde apparaat terecht.

Configureren
app for robotic lawn mowers

Op de hoofdpagina worden maaischema's, maaizones, statistieken, apparaatinformatie, FAQ en instellingen weergegeven en deze kunnen worden aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Instellingen
app for robotic lawn mowers

Op de hoofdpagina worden maaischema's, maaizones, statistieken, apparaatinformatie, FAQ en instellingen weergegeven en deze kunnen worden aangepast aan de wensen van de gebruiker.

Vragen & Antwoorden

Welke functies zijn er beschikbaar via de app?

Naast de normale bediening van de robotmaaier kunt u via Bluetooth verbinding maken met de App en de volgende functies gebruiken:

 • Besturing van de robotmaaier
 • Instellingen controleren
 • Programmeren van de robotmaaier
 • Actuele status bekijken
 • Software updaten
 • Hulp bij en informatie over het installeren van de robotmaaier

Heb ik een permanente internetverbinding nodig om de App te kunnen gebruiken?

Nee, een permanente internetverbinding is alleen nodig tijdens het registratieproces.