The graphic rear view of a brushless motor with the current flows inside.

Brushless motor technology

Koolborstelloze motortechnologie. Moderne accuboormachines en klopboormachines zonder koolborstels!
Toon meer

Innovatieve aandrijftechnologie die voldoet aan de hoogste eisen

Wrijving geminimaliseerd - Maximale prestaties

Onderhoudsvrij, krachtig en energiebesparend: koolborstels hebben een zeer negatieve invloed op de efficiëntie en duurzaamheid van conventionele elektromotoren. Dat is de reden waarom wij onze tools hebben uitgerust met ultramoderne, koolborstelloze aandrijving. Wrijvingsverliezen of onvrijwillige onderbrekingen als gevolg van oververhitte motoren behoren tot het verleden!

Aandrijving innovatie van Einhell

  • Modernste technologie voor electro motoren
  • Elektromagnetische omvormers in plaats van koolborstels
  • Minder slijtage, langere levensduur
  • Hoog rendement, ideaal voor gebruik zonder lastige stroomkabel
  • Koolborstelloze motoren in veel Power-X-Change machines zowel Tools & Tuin
Meer kracht Geen angst meer om te boren. De koolborstelloze technologie helpt u met het bereiken van de maximale prestaties en het gebruik van het juiste koppel

Zo werkt echte effiëntie

Detailed graphic representation of a single brushless motor from an Einhell cordless screwdriver.

De moderne technologie maakt het mogelijk om elektromotoren zonder koolborstels te ontwerpen. Op deze manier worden de borstels, die bij conventionele elektrische motoren van polariteit veranderen door mechanisch contact met de rotor, vervangen en wordt de polariteit omgezet in elektromagnetische omvorming. Er wordt een roterend magnetisch veld gecreëerd, dat de rotor volgt met als resultaat minder contact, slijtage en hoge efficiëntie.

All Einhell Brushless devices are provided with these logos and labels.

Uw boort gat na gat na gat. De accu's profiteren ook van de hoge efficiëntie van de machine. Daarom gebruiken we in veel Power-X-Change  machines koolborstelloze motoren met een bijzonder hoog rendement. Het lage gewicht en compacte ontwerp van de koolborstelloze motoren zorgen ervoor dat het gereedschap comfortabel is in gebruik.

Lange levensduur Geen last van vonkenvorming. Onze koolborstelloze motoren zijn extreem robuust, onderhoudsvrij en duurzaam

Alle voordelen op een rij - Dit is waarom onze koolborstelloze motoren zo goed zijn:

Krachtig

Maximale prestaties - geen compromie

Meer vermogen door minder wrijvingsverlies. Onze koolborstelloze motoren bereiken een hoger toerental en koppel dat aanzienlijk meer is dan bij conventionele elektromotoren.

Langere levensduur

Minder wrijving - minder uitval

Ideaal voor grotere projecten. Dankzij minder warmteontwikkeling kunnen onze koolborstelloze machines langer worden gebruikt bij hogere belasting zonder oververhit te raken.

Onderhoudsvrij

Geen slijtage - hoogste betrouwbaarheid

Koolborstelloze motoren hebben geen koolborstels die slijtage door mechanisch afslijten veroorzaken. In vergelijking met conventionele motoren, met werking op koolborstels, word de levensduur aanzienlijk verhoogd.

Compact ontwerp

Kleine motor - geweldig effect

Koolborstelloze motoren kunnen compacter worden gebouwd. Dat betekend besparing van ruimte en gewicht. Het resultaat is licht en ergonomisch vormgegeven machines.

Efficiënt

Hoog rendement - maximale gebruiksduur

De koolborstelloze motor beschikt over meer kracht en meer uithoudingsvermogen. Koolborsteloze motoren hebben geen last van wrijvingsverlies. De accuprestaties van het Power-X-Change systeem zijn daardoor bijzonder efficiënt.