Toon meer

Einhell is één van de hoofd partners van BMW i Motorsport

Klaar voor de toekomst met Accupower

Net als bij de Formule E, als de toekomst van de autosport, komt ook het Einhell Power-X-Change accusysteem naar voren als de toekomst. Doe- het-zelvers en tuinierders waarderen steeds meer de ongekende bewegingsvrijheid die machines met werking op accu kunnen bieden. Naar aanleiding van de prestaties van de BMW racewagen in het Formule E Kampioenschap presenteert Einhell zich met veel trots als één van de hoofdpartners van BMW i Motorsport. Als belangrijkste partner van BMW i Motorsport wil Einhell nog beter zijn voor zijn klanten en op pole position komen te staan met betrekking tot batterij expertise in de doe-het-zelf sector.

BMW en Einhell zijn beide reeds lang gevestigde Beierse bedrijven, met een sterke internationale focus wat ervoor zorgt dat BMW en Einhell goed bij elkaar passen. BMW staat voor rijden met plezier en Einhell staat voor vrijheid en plezier bij het mogelijk maken van individuele projecten. Waar Einhell haar klanten vrijheid en plezier biedt met het Power-X-Change platform daar biedt BMW i zijn rijders onafhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

"Wij denken dat accu's de komende 10 jaar het gebruik van machines met een stroomkabel in huis, tuin en werkplaats bijna volledig zullen vervangen. Daarom combineren wij al onze kracht op het gebied van technologie en ontwikkeling binnen ons Power-X-Change accusysteem."
Andreas Kroiss
CEO van Einhell Germany AG

Eerste indrukken vanaf de racebaan

BMW en Formule E

Formule E als platform voor de mobiliteit van de toekomst

Vanaf het seizoen 2018/19 zal BMW worden vertegenwoordigd als officiële fabrikant in het FIA Formule E kampioenschap. De auto's met een volledig nieuw ontwikkelde BMW motor zijn in de fabriek gemonteerd door BMW samen met het Andretti Formula E Team. De belangrijkste kracht achter het nieuwe BMW i Motorsport is de ontwikkeling van innovatieve technologieën op het gebied van elektromobiliteit, waarbij BMW de afgelopen 10 jaar een leidende positie heeft opgebouwd.

Lees meer over BMW i Motorsport

Van 0 naar 100 km/h….

…. In 2.8 seconden

De Nieuwe BMW i Motorsport racewagen heeft slechts 2.8 seconden nodig om van 0 naar 100 km/h te gaan. Dit komt tot stand dankzij aandrijving door Lithium-Ion technologie. De races kunnen plaatsvinden in het midden van de mooiste steden vanwege het feit dat de raceauto's zonder uitsoot van schadelijke gassen rijden dankzij de e-mobiliteit.

Formule E

Meer dan alleen autosport

Het FIA Formule E Kampioenschap is de eerste autosportserie ter wereld voor racewagens met elektrische motoren. Sinds 2014 worden de zogenaamde E-Prix races gehouden op stadscircuits in steden over de hele wereld. Het doel van het Formule E Kampioenschap is niet alleen om met de sport te entertainen, maar ook om de innovatie voor elektrische motorsystemen te promoten en het potentieel van duurzame energie te laten zien. Op deze manier slaagt het FIA Formule E Kampioenschap erin om sportieve uitmuntendheid en duurzame automobielconcepten samen te brengen.

De officiele Formule E website

 

Het FIA Formule E Kampioenschap 2018/2019

Races, Aanvangstijden, Circuits

Het FIA Formule E Kampioenschap 2019/19 is het vijfde seizoen van het FIA Formule E Kampioenschap. De eerste van 13 races begint op 15 december 2018 in Diriyah. De finale van het seizoen wordt de race op 14 juli 2019 in New York City. De enige race in Duitsland vindt plaats op 25 mei 2019 op de oude luchthaven Tempelhof in Berlijn. BMW i Andretti Motorsport Team zal het opnemen tegen tien andere teams in het seizoen 2018/2019 voor de wereldtitel in de Formule E.

Klik hier voor de Racekalender

 

Speciale features van Formule E

FANBOOST

Formule E is het enige evenement ter wereld waarbij fans een actieve rol spelen bij het beïnvloeden van het resultaat van de race. FANBOOST geeft fans de kans om op hun favoriete coureur te stemmen en de favoriete coureur extra kracht te geven tijdens de race.

Hoe werkt FANBOOST?

De drie coureurs met de meeste FANBOOST stemmen krijgen voor een korte periode meer vermogen, die in de tweede helft van de race in een tijdsframe van 5-seconden kan worden gebruikt. Alls fans hebben de mogelijkheid om vanaf 6 dagen voor de race tot 6 minuten voor de start van de reace met FANBOOST op hun favoriete coureur te stemmen.

Technische gegevens: Ervaar zelf wat er zo speciaal is aan het Power-X-Change accu systeem.